Veleučilište u Slavonskom Brodu
Opis kolegija
Opće informacije |
||
Naziv kolegija |
Skladištenje i dorada poljoprivrednih proizvoda |
|
Studijski program |
Preddiplomski stručni studij Bilinogojstvo, Smjer: Ratarstvo |
|
Status kolegija |
Obavezni |
|
Studijska godina |
Druga (2) |
|
Bodovna vrijednost i broj sati nastave |
ECTS koeficijent opterećenja studenata |
4 |
Broj sati (P+V+S) |
35+10+0 |
1. OPIS KOLEGIJA |
||
1.1. Ciljevi kolegija |
||
Cilj ovog kolegija je upoznati studente s osnovama termodinamike i temeljnim procesima važnim za doradu i skladištenje poljoprivrednih dobara - proizvoda. |
||
1.2. Uvjeti za upis kolegija |
||
Nema |
||
1.3. Očekivani ishodi učenja za kolegij |
||
1. definirati osnovne postupke prilikom dorade poljoprivrednih proizvoda 2. definirati vrste skladištenja s obzirom na svrhu čuvanja 3. objasniti pojam zrnene mase i uzorkovanje, 4. definirati utjecaj temperature,vremena i vlage na kakvoću, 5. objasniti i definirati „KALO“ , 6. razlikovati tehnološke postupke sušenja, 7. objasniti koncepciju i procese koji se mogu izvoditi „Dan toster“ , sustavom 8. objasniti principe suzbijanja skladišnih štetočinja 9. prezentirati vrste pesticida koji se koriste u skladišnim objektima |
||
1.4. Vrste izvođenja nastave |
predavanja vježbe |
|
1.5. Obveze studenata |
||
Studenti imaju sljedeće obveze kako bi ostvarili pravo na potpis: 1. Prisustvovanje predavanjima i vježbama (70 %) 2. Biti prisutan na nastavi kada se potpisuju indeksi (zadnji tjedan nastave) |
||
1.6. Praćenje rada studenata |
Raspodjela ECTS-a |
Struktura ocjenjivanja |
|||||
Vrsta aktivnost |
ECTS |
Ishodi učenja |
Aktivnost studenata |
Metode procjenjivanja |
Postotak ocjene |
|
Min |
Max |
|||||
Predavanja i vježbe |
1 |
1-9 |
Aktivno sudjelovanje na predavanjima i vježbama |
Evidencija prisutnosti studenata |
0 |
0 |
Periodična provjera znanja |
3 |
1-9 |
Priprema za pismenu provjera znanja |
Kolokvij 1 |
50 |
100 |
Završni ispit ** |
3 |
1-9 |
Priprema za provjeru znanja |
Pismena i usmena provjera znanja |
50 |
100 |
Ukupno: |
4 |
50 |
100 |
**Završni ispit student mora polagati samo ako nisu postignuti minimalni bodovi, u određenom vremenskom roku, na periodičnoj provjeri znanja |
|
1.7 Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata tijekom nastave i na završnom ispitu |
|
Redoviti i izvanredni ispitni rok sastoji se od pismenog ispita i usmenog ispita, ako student zadovolji na pismenom ispitu. Usmeni dio ispita traje maksimalno 30 minuta po studentu. |
|
1.8 Popis literature : |
|
Preporučena literatura: 1.Kalinović, I. (1997): Skladištenje i tehnologija ratarskih proizvoda. 2. Korunić, Z. (Štetnici uskladištenih poljoprivrednih proizvoda, biologija, ekologija i suzbijanje. ) |
|
1.9 Komentar |