Veleučilište u Slavonskom Brodu
Opis kolegija
Opće informacije |
||
Naziv kolegija |
Menadžment proizvodnje |
|
Studijski program |
Specijalistički diplomski stručni studij Menadžment |
|
Status kolegija |
Obavezni |
|
Studijska godina |
I. |
|
Bodovna vrijednost i broj sati nastave |
ECTS koeficijent opterećenja studenata |
7 |
Broj sati (P+V+S) |
35+0+15 |
1. OPIS KOLEGIJA |
||
1.1. Ciljevi kolegija |
||
Predmet ima za cilj stjecanje znanja o proizvodnoj funkciji u poduzeću, upravljanje kvalitetom, planiranju i terminiranju kapaciteta, upravljanju zalihama, radom te procesima globalizacije proizvodnje. |
||
1.2. Uvjeti za upis kolegija |
||
Ne postoje. |
||
1.3. Očekivani ishodi učenja za kolegij |
||
Po odslušanom nastavnom predmetu student će moći: 1. Poznavati sustave proizvodnje i dijelove proizvodnih sustava 2. Analizirati i rješavati probleme vezano uz proizvodne sustave 3. Organizirati proizvodna sredstva na optimalan način 4. Pratiti poslovanje proizvodnih sustava temeljem ključnih pokazatelja uspješnosti |
||
1.4. Vrste izvođenja nastave |
predavanja seminari i radionice |
samostalni zadaci mentorski rad |
1.5. Obveze studenata |
||
Student je obvezan biti 70 % na nastavi kako bi imao uvjet za potpis. Za polaganje ispita je potrebno izraditi i izložiti seminarski rad u okviru seminarske nastave. |
||
1.6. Praćenje rada studenata |
Raspodjela ECTS-a |
Struktura ocjenjivanja |
|||||
Vrsta aktivnost |
ECTS |
Ishodi učenja |
Aktivnost studenata |
Metode procjenjivanja |
Postotak ocjene |
|
Min |
Max |
|||||
Predavanja i seminarska nastava |
3 |
1-4 |
Aktivno sudjelovanje na predavanjima i seminarskoj nastavi |
Evidencija prisutnosti studenata Izrada seminarskog rada te aktivnosti na seminarskoj nastavi |
15 |
30 |
Dodatne aktivnosti* |
||||||
Periodična provjera znanja |
4 |
1-4 |
Priprema za pismenu provjera znanja |
Kolokvij 1 |
18 18 |
35 35 |
Završni ispit ** |
4 |
1-4 |
Priprema za provjeru znanja |
Pismena i usmena provjera znanja |
36 |
70 |
Ukupno: |
7 |
51 |
100 |
**Završni ispit student mora polagati ukoliko nije zadovoljan postignutim bodovima na prethodnim periodičnim provjerama znanja te ukoliko nije položio jednu ili obje periodične provjere znanja. Student ne može pristupiti usmenom dijelu završnog ispita ukoliko na pismenom dijelu ispita nije ostvario prolaznu ocjenu. |
|||||||||||||
1.7. Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata tijekom nastave i na završnom ispitu |
|||||||||||||
Kriteriji i način polaganja ispita:
Tijekom nastavnog procesa svaki je student dužan prisustvovati periodičnoj provjeri znanja. Ukoliko student položi oba pisana dijela periodične provjere znanja te uspješno usmeno i pismeno predstavi i obrani seminarski rad, stječe uvjet za formiranje završne ocjene i nije dužan pristupiti ponovnoj provjeri znanja na ispitnom roku (redovnom ili izvanrednom ). Periodična provjera znanja traje pojedinačno do 45 minuta gdje student odgovara pisano na postavljena pitanja. Seminarski rad student je dužan napisati sukladno uputama dobivenim od strane nastavnika te ga izložiti i obraniti pred ostalim studentima, koristeći suvremena pomagala u prezentaciji rada (računalo, projektor, prezenter, ppt prezentaciju).
Studenti koji nisu zadovoljili periodične provjere znanja tijekom semestra pristupaju polaganju ispita na redovitim ili izvanrednim ispitnim rokovima. Pismeni dio ispita traje 45 minuta, a usmeni dio ispita može trajati najduže do 30 minuta po studentu.
|
|||||||||||||
1.8. Popis literature |
|||||||||||||
2. Majdandžić, N.; Lujić, R.; Matičević, G.; Šimunović, G.; Majdandžić, I.: Upravljanje proizvodnjom, Sveučilište u Osijeku, Strojarski fakultet, Slavonski Brod, 2001. 3. Kekez, Franjo (2002): Proizvodni sustavi, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu 4. Schroeder, Roger G.(1994): Upravljanje proizvodnjom, Odlučivanje u funkciji proizvodnje, IV. Izdanje, MATE 5. Lazibat, Tonći: Upravljanje kvalitetom, Ekonomski fakultet Zagreb, 2009. 6. Kondić, Živko: Kvaliteta i ISO 9000, vlastita naklada, Varaždin, 2007. 7. Oslić, Ivica: Kvaliteta i poslovna izvrsnost, M.E.P. Consult doo, Zagreb, 2008. |
|||||||||||||
7.1. Komentari |