Veleučilište u Slavonskom Brodu

  
.

Program Europske komisije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport pod nazivom Erasmus+ od akademske godine 2014./2015. zamijenio je sedam programa Europske komisije (Program za cjeloživotno učenje (koji između ostalog uključuje i Erasmus), Mladi na djelu, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i Program suradnje s industrijaliziranim zemljama). Program Erasmus+ trajat će 7 godina (od 2014. - 2020.), a proračun programa iznosi 14,7 milijardi EUR.

Erasmus+ sastoji se od sljedećih aktivnosti:
• Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
• Ključna aktivnost 2 - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
• Ključna aktivnost 3 - Podrška reformi politika
• Aktivnosti Jean Monnet
• Sport 

Više informacija o gore navedenih aktivnostima možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU (http://mobilnost.hr/index.php?id=784) te Europske komisije (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/).

 

Veleučilište u Slavonskom Brodu je uspješno sudjelovalo u Programu za cjeloživotno učenje te potprogramu Erasmus, nastavilo sudjelovanjem u programu Erasmus+. Uvjet za sudjelovanje u Erasmus+ programu je Erasmus povelja za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020) koja je Veleučilištu dodijeljena 2013. godine. Sastavni dio Erasmus povelje za visoko obrazovanje je Erasmus Policy Statement kojom se utvrđuju strategije suradnje Veleučilišta za sve aktivnosti u sklopu Erasmus+ programa.

Erasmus Charter for Higher Education

Erasmus Policy Statement

 

ERASMUS kod Veleučilišta u Slavonskom Brodu je: HR OSIJEK02.

PIC broj: 949621368

Broj Erasmus povelje za visoko obrazovanje:  260040-EPP-1-2014-1-HR-EPPKA3-ECHE

Bilinogojstvo

Menadžment

Strojarstvo