Veleučilište u Slavonskom Brodu
Opis kolegija
Opće informacije |
||
Naziv kolegija |
Tehnika dorade i skladištenja u hortikulturi |
|
Studijski program |
Preddiplomski stručni studij Bilinogojstvo, Smjer: Hortikultura |
|
Status kolegija |
Obavezni |
|
Studijska godina |
Druga (2) |
|
Bodovna vrijednost i broj sati nastave |
ECTS koeficijent opterećenja studenata |
6 |
Broj sati (P+V+S) |
60+15+0 |
1. OPIS KOLEGIJA |
||
1.1. Ciljevi kolegija |
||
Savladavanje gradiva i usvajanje znanja, kako bi se u praksi postigao optimum kod dorade i čuvanja polioprivrednih proizvoda u hortikulturi. |
||
1.2. Uvjeti za upis kolegija |
||
Nema |
||
1.3. Očekivani ishodi učenja za kolegij |
||
1. Definirati čimbenike koji utječu na životnu sposobnost poljoprivrednih proizvoda u hortikulturi 2. Objasniti funkciju i potrebu hlađenja kao i osnove hlađenja voća i povrća
čuvanja poljoprivrednog proizvoda |
||
1.4. Vrste izvođenja nastave |
predavanja vježbe |
|
1.5. Obveze studenata |
||
Studenti imaju sljedeće obveze kako bi ostvarili pravo na potpis: - Prisustvovanje predavanjima i vježbama (70 %) - Biti prisutan na nastavi kada se potpisuju indeksi (zadnji tjedan nastave) |
||
1.6. Praćenje rada studenata |
Raspodjela ECTS-a |
Struktura ocjenjivanja |
|||||
Vrsta aktivnost |
ECTS |
Ishodi učenja |
Aktivnost studenata |
Metode procjenjivanja |
Postotak ocjene |
|
Min |
Max |
|||||
Predavanja i vježbe |
2,5 |
1-3 |
Aktivno sudjelovanje na predavanjima i vježbama |
Evidencija prisutnosti studenata |
0 |
0 |
Periodična provjera znanja |
3,5 |
1-3 |
Priprema za pismenu provjera znanja |
Kolokvij 1 |
50 |
100 |
Završni ispit ** |
3,5 |
1-3 |
Priprema za provjeru znanja |
Pismena i usmena provjera znanja |
50 |
100 |
Ukupno: |
6 |
50 |
100 |
**Završni ispit student mora polagati samo ako nisu postignuti minimalni bodovi, u određenom vremenskom roku, na periodičnoj provjeri znanja |
|
1.7. Ocjenjivanje i vrednovanje rada studenata tijekom nastave i na završnom ispitu |
|
Redoviti ispitni rok sastoji se od pismenog ispita i usmenog ispita, ako student zadovolji na pismenom ispitu. Usmeni ispit može trajati do 30 minuta po student. |
|
1.8. Popis literature : |
|
Preporučena literatura: Lovrić, T. (1991): Procesi u prehrambenoj industriji s osnovama prehrambenog inženjerstva, PBF Zagreb Lovrić, T , Piližota V.(1994): Konzerviranje I prerada voća I povrća, Globus Zagreb Vujić, S. (1988): Rashladni uređaji, Univerzitet Beograd, Beograd Ritz, J. (1988):Osnovi uskladištenja ratarskih proizvoda, Fakultet poljoprivrednih znanosti, Zagreb |
|
1.9. Komentari : |